Rövid történelmi áttekintés:

Ennek az ősi, keletről származó mesterségnek az eredete India felé mutat, ahonnan az arabok a II. század folyamán vették át, és csakhamar otthonos védőfegyverzetükké vált. Használták a görögök, a rómaiak, később a germánok is, akiken keresztül Európát is meghódította. Védelmül szolgált a szúrás és vágás ellen, és könnyűsége folytán nem gátolta viselőjét a mozgásban. A sodronyvért tulajdonképpen fémgyűrűk összekapcsolódása, mely nagy felületet alkotva alkalmas a test védelmére a közelharcban.

Mesterségem:

Ezzel a csaknem teljesen feledésbe merült mesterséggel már évek óta foglalkozom aktívan. 2004-ben több munkámat is elismerte a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, és lehetőségem nyílt ezek bemutatására az Iparművészeti- és a Nemzeti Múzeumban.

Autentikus, színvonalas termékeimet szívesen készítem egyesületeknek, hagyományőrző csoportoknak, és természetesen magánszemélyeknek is. Vállalom sodronyingek, kámzsák, sodronykesztyűk, sodrony láb- ill. mellvértek, sodronyszoknyák, készítését, valamint sisakok sodronyozását.

Ha felkeltettem érdeklődését, szívesen fogadom jelentkezését:

mobil: 06/20 412-9333
drótposta: abelendre@gmail.com


Munkáim


Mesterségek Ünnepe 2007.


Sodronyékszerek