Életrajz

1943-ban született Budapesten. 6 éves kora óta tanul zenét (hegedű-gitár). 1961-től 1963-ig Benkó Dixiland zenekar tagja. Vegyésztechnikus, újságíró, író és előadóművész. 1965-től az Express zenekar frontembere. Számtalan hazai és külföldi turné, koncertek, rádió- és tévéműsorok, lemezek. 1983-tól Madách Kamara Színház Hofi Gézával. 1990 után szóló karrier. 2002-től műsorai Solymos Tóni trió formában futnak. Közben 1991-től 2005-ig a Whirlpool Magyarország kereskedelmi igazgató, oktatási igazgató, szervizhálózat igazgató. 2005-től 2011-ig Electro-Coord Kht. üzletfejlesztési menedzsere. 2015-2016 Roland East Europe szerviz supervisor. 2014-ben az Express zenekar újra összejött és 50 éves jubileumi ünnepi koncertet tartott. Az ezt követő években több Express szóló koncert. 2018 év végén a zenekar bejelentette „a nyugalomba vonulását”. Solymos Tóni a trióval tovább járja az országot, életben tartja az Express dalokat, az életművet.

Kapcsolat:
Honlap www.solymostoni.hu
E-mail info@solymostoni.hu
Facebook SolymosTóni

MADE IN EXPRESS (1975-1985)

Első szerelmes vallomás


Hétköznapi regény (2019)

Ez a regény most más – bár szerzője „hétköznapi”-ként prezentálja, korántsem az: olyan kötet, mely méltó folytatása a hazai könnyűzenei és általában művelődési-szellemi élet prominens személyiségei, művészei által megírt önéletrajzok, vallomások sorozatának. Nemcsak legújabb kori történelmünket és közszereplőinek sorát, de kicsit saját magunkat is jobban megismerhetjük belőle. Kicsit olyan, mint a zene, ami szerzőjének jórészt az egész életét kitöltötte: soraival, hangulataival, történeteivel, azaz „…dallamaival, legyen az bármilyen fajta zene, elvarázsolja a lelkek legmélyét. Vidám vagy szomorú, szinte mágikus erővel megragadja az embert, és teremt hangulatot”.

Lét vagy élet (2009)

A könyv 2009-ben az ünnepi könyvhét alkalmából jelent meg. A „férfi életmód” tanulmányozása, pozitív irányba történő terelése volt a cél. Szó van benne a korunk kihívásainak minden téren való megfelelés kényszeréről. Az önbecsülés, a tanulás, a karrier, az egészség, a család, a barátok valamint a hasznos és haszontalan időtöltés. Példák, történetek Solymos Tóni életéből, és a szándék, ahogy könyvével férfitársai jobb életkörülményeiért harcol.